Boek bestellen

En dan wordt alles anders

Boek | 212 pagina’s | ISBN 9789090342153

             €19,95 | de verzendkosten neem ik voor mijn rekening.                      (binnen NL en via deze site)

Bestellen?

Volg de volgende eenvoudige stappen en het boek komt snel naar je toe:

  • Stap 1: Stuur een mail naar NAHinhetgezin@gmail.com en vermeldt hierin je naam en het adres waar het boek naar verstuurd moet worden;
  • Stap 2: Je ontvangt een mail met een betalingsverzoek;
  • Stap 3: Maak vervolgens het bedrag over;
  • Stap 4: Wij zullen het boek gelijk na ontvangst aan je verzenden via een brievenbuspakket. Boek valt een paar dagen later op je deurmat;
  • Stap 5: Lezen maar!
  • Stap 6: Een berichtje of review sturen wordt gewaardeerd. Of plaats dit op de Facebookpagina @nahinhetgezin.

En dan wordt alles anders...

Het geweldige Bevrijdingsfestival 2008 eindigt in een drama. Albrecht en zijn vrouw Carola fietsen met hun jonge gezin van het festival naar huis. Een dronken jongen rijdt Carola aan en zij wordt buiten bewustzijn met de traumahelikopter afgevoerd. Carola houdt hieraan hersenletsel (NAH) over. Albrecht probeert alle ballen hoog te houden maar valt uiteindelijk uit met burn-out en PTSS.

In dit boek beschrijft Albrecht wat zijn gezin is overkomen, maar ook over met wie ze vervolgens allemaal in aanraking komen. Langzaam maar zeker neemt zijn veerkracht af.

Met dit boek wil Albrecht erkenning, herkenning en richting aan personen (die leven met iemand) met NAH geven. Hopelijk dat dit een duwtje in de rug is bij de verwerking. En het boek geeft ook inzicht aan onder andere werkgevers, hulpverleners en medici over wat er speelt bij mensen met NAH en hun gezinnen.


Reacties van lezers

Een indrukwekkend boek! In 1 adem uitgelezen, met de nodige tranen. Ik kon het gewoon voor me zien. Ook heel herkenbaar omdat er bij mijn broer ook NAH in het gezin is.
Diane

Veel was herkenbaar, vooral de eerste fase na het ongeluk. Het was heel fijn herkenning te kunnen vinden en gedachtes en praktische dingen die erbij komen. Ik vind het fijn het boek gelezen te hebben, vooral om te voelen en te herkennen wat zoiets doet met partners. Mij is ook wel duidelijker geworden dat ook is het NAH, elk geval heel anders is.
Johanna

Mijn vrouw en ik hebben jou boek gelezen. Onze dochter kreeg in December 2020 een herseninfarct, de aanleiding is anders als bij jullie, maar toch zijn de feiten die jij beschrijft hetzelfde, het is voor ons als ouders allemaal zeer herkenbaar en vinden dat je het goed hebt verwoord, jou boek is een aanrader voor elke familie die te maken krijgt met NAH, je hebt ons met jou boek een goede inkijk gegeven.
Evert en Lida

Ik heb dit weekend het boek helemaal uitgelezen en ben erg onder de indruk! Je eindigt je boek positief. Dat is mooi om te lezen. En wat geweldig dat dit boek helpt aan extra aandacht voor NAH.
Eldridge

Ik weet niet zo goed wat ik kan zeggen over het boek. Wat een bizarre dingen heb jij en de familie meegemaakt vanaf het ongeluk tot heden. Hier zijn de nodige tranen gevloeid. Zo indrukwekkend is het.
Astrid

Het is zo beschreven, dat het als een film aan me voorbij trekt.
Marion

Ik ben niet echt een lezer, maar kan gewoon niet stoppen. Leest prettig. Complimenten voor de schrijver!
Robert

Bedankt dat je jouw indrukwekkende verhaal hebt gedeeld met anderen. Het boek heb ik in één ruk uitgelezen en regelmatig een traantje weg moeten pinken. Met eenvoudige tips voor de zorgprofessional.
Arthur

Het is een indrukwekkend boek. Ik heb het met bijzondere interesse gelezen. Dapper dat je veel van jou en je gezin hebt willen delen en hebt laten zien in jouw boek. Dank daarvoor.
Dirk

Héél herkenbaar.
Rob

Je openheid is heel mooi en bewonderenswaardig. Met dit boek kunnen jullie vast andere mensen helpen.
Wendy

Een boek om trots op te zijn. Het hele verhaal vertellen vanuit het perspectief vanuit de partner is uniek en van grote waarde voor veel partners van mensen met hersenletsel. Een mooi inzicht.
Jos

Ik heb het in een adem uitgelezen. Indrukwekkend.
Sandra

Niet alleen respect voor jouw verhaal, maar het is ook echt een goed boek. Hier ga je mensen mee helpen.
Jean-Paul

Ik heb jouw boek in 1 ruk uitgelezen. Wat enorm indrukwekkend, wat help je hier veel mensen mee. Respect.
Marco

Het eerste stuk was zo aangrijpend geschreven, het pakte me vanaf de eerste zin. Respect en ontroering wisselen elkaar af als je aan het lezen bent. Prachtig boek wat hopelijk veel mensen kan helpen die in dezelfde situatie zijn beland.
Cynthia

Pakkend geschreven ervaringsverhaal, een aanrader voor zowel werkgevers, zorgprofessionals als mantelzorgers. Succes met het uitdragen van jouw missie, er is nog steeds veel winst te behalen.
Henriëtte

Ik heb je boek in 1 ruk uitgelezen, af en toe kippenvel. Wat een enorm heftige tijd hebben jullie meegemaakt. Af en toe een traantje weggepinkt, zo realistisch geschreven. Diepe, diepe buiging en respect.
Danny

Bijzonder boek en nog meer respect voor jou en je prachtige gezin.
Dennis

Net in 1 adem het boek uit. Prachtig! Herkenbaar dat er weinig kennis is en te weinig aandacht voor de partner en kids. In ons geval ben ik zelf slachtoffer. Ingrijpend om de IC tijd te lezen. Ik begrijp hoe intens dit voor mijn man geweest moet zijn destijds. Ik ga hem dit boek tippen.
Jennienke

Ik heb vandaag het boek gelezen. In een ruk uit. Bij de eerste hoofdstukken liepen de tranen over mijn wangen.
Jacqueline

Ben onder de indruk. Wat heb je dit mooi geschreven. De tranen in mijn ogen, bij deel twee. Hoewel ons verhaal anders is, is gevoelsmatig veel herkenning. Dank je wel!
Sandra

Dank je voor je boek. Het heeft me aangegrepen, je zoektocht, je volhardendheid in waarin je geloofde en de zorgzaamheid die deel is van jou. Je boek geeft veel herkenning. Ook aan mij heb je wat inzichten gegeven die ik nog goed tot me moet laten doordringen.
Serge

Wat een mega herkenbaar verhaal en dan vooral ook die ene paar zinnen op de bijgevoegde foto. BAM! Zo in mijn gezicht, zo herkenbaar, zo confronterend. Maar wat fijn om te mogen lezen dat de schrijver hetzelfde gevoel ervaart.
Alwine

Ik heb het boek in één keer uitgelezen. Ik weet dat NAH heel heftig is en ook een grote impact heeft op het hele gezin, maar om dit zo te lezen heeft grote indruk gemaakt.
Toos

Met heel veel bewondering en verwondering heb ik het boek gelezen. Dank je wel dat je me hebt meegenomen in de rollercoaster waar jij en je gezin in zijn beland.
Sabrina

Bedankt voor het boek. Maar nog meer bedankt voor het deelgenoot maken van je ervaringen. Meeslepend verhaal en heel herkenbaar. Bedankt voor jouw inzichten en ik bewonder je moed om dit zo neer te schrijven.
Johan

Het is een prachtig boek om te lezen en heel realistisch, zonder erg negatief te zijn naar zorgverleners maar meer een advies.
Gerda

Ik heb het boek in 2 avondjes uitgelezen. Met respect en verbazing las ik over de dag van het ongeluk, waarbij me opviel hoe gedetailleerd je dit hebt beschreven. Ik kan me onmogelijk voorstellen hoe donker die dag moet zijn geweest, maar ik leefde tijdens het lezen enorm met jullie mee. Prachtig boek! Ik neem de wijsheden, je inzichten maar ook de tips mee.
Otto

Ik heb het boek uit en wat een eye opener! Hoe mooi ook heb je het beschreven, respect. Voor mij zit er zoveel herkenning in! Ik hoop dat er nog een keer een signeersessie komt, dan kom ik direct!
Hans

Wat een ervaring alleen al om dit boek en jouw verhaal te lezen. Ik ging door een rollercoaster van emoties, laat staan hoe het moet zijn om mee te maken allemaal.

Wat heb je dit mooi verwoord, voor mij zo dat ik je verhaal als een film aan mijn voorbij zag trekken. En hoe voelbaar de stress van alles wat er op je afkomt! Ik geloof zeker dat het dit boek veel mensen aan het denken kan zetten en een steun in de rug is, kan zijn.

Marion

Geweldig Albrecht! Mijn vrouw heeft het boek als eerste gelezen en gaf met tranen in haar ogen aan dat eigenlijk alles zo herkenbaar is. Onze dank is heel groot.
Gijs

Mooi beschreven en ik begrijp je heel goed. NAH is eigenlijk niet te bevatten en niet te beschrijven.
Berber

Ik heb het boek gelezen en ben erg onder de indruk. Ik weet zeker dat dit een enorme steun zal zijn voor anderen met NAH en hun familieleden. Ik had nog nooit van NAH gehoord, laat staan de gevolgen hiervan.
Ron

Goed geschreven, erg confronterend en ook keihard. Kostte me de nodige tranen. Complimenten.
Henk

Zoveel dingen van herkenning en nu ik het heb uitgelezen met af en toe tranen in mijn ogen, begrijp ik het nog veel meer.
Gijs

Vandaag het boek gelezen. Indrukwekkend beschreven. Heel goed dat er meer bekendheid komt over NAH.
Corine

Ik heb jouw boek in 1 adem uitgelezen. Herkenbaar en ook verhelderend en regelmatig een brok in mijn keel.
Inkie

Goed geschreven boek, duidelijk zonder omwegen en zeer herkenbaar! Omdat er voor mij veel herkenningspunten in staan kun je het als een film zien terwijl je leest.
Rien

Ik ben onder de indruk van jouw boek! Ik heb het dit weekend in 1 keer uitgelezen. Aangrijpend en soms vol ongeloof. Ik ben van mening dat je er erg goed aan hebt gedaan om jouw ervaringen en belevingen op papier te zetten en in boekvorm uit te geven. Hier zullen veel mensen baat bij hebben. Op de 1e plaats mensen die zelf in de directe omgeving met NAH te maken hebben/krijgen, maar zeker ook de hulpverlening. Hier valt nog het eea te leren. Chapeau.
Elisa

Het boek in twee dagen uitgelezen. Ik moet zeggen dat ik menigmaal een brok in mijn keel kreeg.
Bert

Indrukwekkend en confronterend om te lezen. Ik zag veel overeenkomsten met mijn ongeluk en geklooi met instanties. Het bracht mij ook weer terug naar mijn tijd op IC/MC/verpleegafdeling en revalidatie etc.
André

Het boek ik een ruk uitgelezen. Je blijft erin lezen. Ik kijk nu met hele andere ogen naar NAH in het gezin. Complimenten met het boek!
Clarinde

Ik heb als niet-lezer het boek in 1 ruk uitgelezen. Wat een emotie! Angst, wanhoop, liefde, frustratie, boosheid, machteloosheid.
Herman

Wat een aangrijpend verhaal en wat goed dat je dit op papier hebt gezet zodat anderen er wat aan hebben. Heb het met veel aandacht gelezen en het bevat veel wijze lessen.
Bart-Jan

Wat hebben Dan Brown en Albrecht Bouwman gemeen? De enige twee schrijvers die een dyslectische man zover gekregen hebben in korte tijd een boek uit te lezen. Ik hoop dat meer mensen zo geraakt zijn door je boek.
Robert

Ik heb nog nooit een traantje hoeven weg te pinken bij een boek. Nu wel.
Peter

Ik wil je via deze weg complimenteren met je boek. Ik heb het in één ruk uitgelezen.
Hans

Mijn complimenten voor jou om dit heftige verhaal zo mooi en uitgebreid te beschrijven in je
boek.
Suzanne

Ik lees nooit een boek… maar ik heb em in 1 keer uitgelezen! Confronterend maar ook ergens heel fijn om herkenbare dingen te lezen. Groot deel van je boek is gewoon 1 op 1 hoe ik het beleefd heb na het ongeluk van mijn partner, echt bizar! Alles is veranderd daarna…
Rozelie

Heftig verhaal!
Lies

Ik heb het boek in 1 adem uitgelezen, man man wat een rollercoaster. Diep respect.
Thea

In 1 adem uitgelezen, heel indrukwekkend en wat een verhaal. Wat 1 iemand kan aanrichten is niet te bevatten. Chapeau hoe je dit op papier hebt weten te zetten! Ik denk dat er heel veel mensen geholpen zijn met dit boek. Ik heb iig veel meer inzicht gekregen wat nah met een gezin kan doen.
Nicole

Ik heb het boek gelezen met af en toe een brok in mijn keel. Jouw boek heeft diepe indruk op mij gemaakt.
Frans

Ik heb je boek in 1 ruk uitgelezen, met tranen in mijn ogen en vol ongeloof. Ik ben diep onder de indruk van jouw verhaal.
Johan

Een erg bijzonder en mooi boek, indrukwekkend en aangrijpend te lezen, iets wat ik eigenlijk nooit heb met lezen.
Henk

Al met al een verhaal wat je aangrijpt en in een begrijpelijke taal is opgeschreven. Ik denk een boek wat onder aandacht moet komen bij huisartsen en neurologen. Tip: voeg ene pakje tissues toe bij levering van het boek.
Henk

Ik heb net je boek uit, en wilde je even complimenten geven over hoe geweldig je dit hebt opgeschreven. …… nooit wetende dat het verhaal zo’n nasleep met zich mee heeft gebracht. Heel heftig om te lezen.
Sara

Wat goed geschreven!
Niclaudi

In één stuk uitgelezen! Pffff jullie hebben heel wat meegemaakt
Jeroen
Wauw, ik heb het boek vandaag in 1x uitgelezen. Complimenten.
Tanja

In één avond uit! Prachtig. Heel indrukwekkend. Heb een traantje gelaten.
Jenny

Ben erg onder de indruk en moet zeggen dat ik ook een traantje heb gelaten!!!
Wilma