Lezingen & gastlessen

NAH in het gezin

Een jongen van begin 20 dacht dat hij dronken toch gewoon auto kon rijden. In een smal straatje rijdt hij ons van achter aan. Carola wordt gelanceerd en ons mist hij op een haar na.

En dan wordt alles anders.

 

Carola wordt buiten bewustzijn met de traumahelikopter afgevoerd en het ziet er slecht uit. Heel veel aandacht van heel veel mensen. Dat doet goed. Als het plotseling toch de goede kant op gaat en ze eindelijk uit het ziekenhuis thuis komt, dan begint het voor ons pas.

De aandacht neemt al snel af. Ze leeft en alles gaat toch goed? Maar achter de deuren speelt zich van alles af. We moeten leren en accepteren dat alles anders is geworden en wordt. Carola heeft NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel) aan het ongeval overgehouden.Vooral voor de kinderen is het lastig. Waarom doet mama anders dan dat ze voor het ongeval deed? Uiteindelijk is er hulp voor Carola. Voor ons is die er niet of in ieder geval is die niet zichtbaar. We maken veel situaties mee. Ook situaties die niet nodig waren geweest als er meer begeleiding was geweest.

Tijdens de lezing neem ik de aanwezigen mee terug in de tijd en vertel de spanning en emotie van hetgeen is gebeurd. Maar ik vertel ook over de zaken die ná het ongeval hebben plaatsgevonden. 

doelgroepen

Deze presentatie/lezing/gastles  is voor verschillende groepen een aanrader. In ongeveer een uur neem ik de groep mee in mijn verhaal.

In basis zijn de doelgroepen:

Maar ook voor andere groepen is een aangepaste presentatie in overleg mogelijk.

contact opnemen voor meer informatie of een presentatie op maat

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam